Riport O.K. Kapitánnyal

- Hogyan lettél O.K. Kapitány?

- Ennek hosszú története van, de azt kell mondjam, hogy több egy irányba tartó rögös út szerencsés találkozásának az eredménye, hogy O.K. Kapitány lehettem.

 

- Érdekesen hangzik, lehetne róla többet tudni, hogy melyek ezek az utak és mi volt a találkozás középpontja?

- Az életem egyik nagy szerelme a sport, azon belül is a foci. Egész kis koromban, 9 évesen kezdtem versenyszerűen futballozni, a Margitszigeti Úttörő Stadionban, akkor még ez volt a neve a mai atlétikai centrumnak. Fiatal korom ellenére a focicsapattal bejártuk Európát és sikert sikerre halmoztunk.

 

- Milyen sikereket értetek el?

- 5 évig fociztam a „Stadionban”, az idő alatt minden évben korosztályos országos bajnokok voltunk. Franciaországban megnyertük a serdülő Világkupát és Olaszországban a korosztályos klubvilágbajnokságon második helyezést értünk el. Itt olyan csapatokat győztünk le, mint a Real Madrid vagy az A.C. Milan. A Paris Saint Germain-nel játszottuk a döntőt.

 

 

- Ezek nagyon szép eredmények, sikerek voltak, gratulálok. És mi következett ezt követően?

- Ifiként az Újpesti Dózsába fociztam, itt is nyertünk korosztályos bajnokságot. Majd a nagypályás foci helyett áttértem a kispályás focira és megalapítottam a saját csapatomat, az Aston Kanalat. Ezzel a csapattal is 6 éven keresztül megnyertük a kispályás focibajnokságot, illetve számos vidéki tornán értünk el sikereket, bejártuk az országot, Pécstől Debrecenig számos kispályás tornán részt vettünk.

 

- Honnan jött ez az Aston Kanál elvevezés?

- Ez tulajdonképpen az Aston Villa testvércsapataként definiálható: villa és kanál :-)

 

 

- Milyen utak vannak még O.K. Kapitány korábbi életében?

- Az életem másik fontos elemei a gyerekek. Egész életemben körülvettek, mindig nagyon jól kijöttem velük. Ezt mi sem példázhatná jobban, mint hogy az OTP Fáy András Alapítvány Nyári Gazdasági Táborából több gyerekkel tartom a kapcsolatot e-mailen, telefonon, de volt, aki meghívott a születésnapjára, a szalagavatójára vagy éppen az azt követő bulira. Ezeknek a meghívásoknak mindig szívesen eleget teszek, hiszen eleve örömmel tölt el, hogy gyerekekkel, fiatalokkal lehetek, meg azért a fél szemem így rajtuk lehet. ;-). És persze a srácok neveztek el O.K. Kapitánynak is.

 

- Honnan jött ez a gyerekcentrikusság?

- Nem is tudom, mikor kezdődött. Még gyerekként is szívesen viseltem a gondjukat. Aztán ott voltak a testvérem gyerekei, a kisfia és kislánya, akik mára már felnőttek, de kicsiként és most is nagyon összhangban vagyunk. Vagy a barátom hármas ikrei, akiket imádok és ők is imádnak engem. Ezen kívül az általános iskola befejezése után sokszor vettem részt ifiként táborok vezetésében, a gyerekek felügyeletében és minden alkalommal jól kijöttem velük, sosem volt problémám, mindig megtalálom velük a közös hangsúly, segítem, támogatom őket.

 

 

 

- Ezek szerint O.K. Kapitány életében fontos szerepet játszik a segítségnyújtás?

- Igen, a gyerekek támogatása mellett szívesen veszek részt adományozásokban, gyűjtőakciókban.

 

- Milyen gyűjtőakciókban?

- Az egyik kedvencem a kupakgyűjtés, hiszen ebbe sok ember bevonható, ráadásul mint tudjuk, sok kicsi sokra megy. Én már több mint 10 éve folyamatosan gyűjtöm a kupakokat, hiszen folyamatosan van olyan ügy, amit segíteni, támogatni kell.

 

 

 

- A kupakgyűjtés akciókat mennyire tartja sikeresnek, eredményesnek?

- A kupakgyűjtéssel - természetesen sokadmagammal - már sok beteg gyermeken segítettünk. A gyűjtés eredményeképpen sikerült elektromos székhez, speciális elektromos ágyhoz, otthoni lélegeztető géphez, járógéphez és még sorolhatnám, hogy mennyi mindenhez hozzásegíteni a rászorulókat. Ezen kívül lehetőségeimhez mérten havi szinten pénzzel is támogattam gyermekklinikákat különböző nagy értékű orvosi berendezések beszerzésében. Valahogy a támogatás is az életem része lett.

 

- Jelenleg van-e aktuális akció, amiben éppen munkálkodik O.K. Kapitány?

Természetesen, most értünk a végére az egyik kupakgyűjtési akciónknak, amelyben egy rakamazi izomsorvadásban szenvedő testvérpárt támogatunk a kupakokkal, akik egy 9 személyes kisbuszra gyűjtenek, hogy anyukájuk kerekesszékkel együtt tudja őket szállítani gyógytornára, orvosi kezelésekre, bárhova.

 

 

- Vannak-e további támogatási ügyek a tarsolyban?

- Természetesen vannak, most indul az élelmiszergyűjtési akciónk, amely december 16-ig tart és a székesfehérvári Vigyázó Kéz Egyesületet kívánjuk támogatni az összegyűlt élelmiszer adománnyal, hogy a velük kapcsolatban lévő gyermekeknek gazdagabb legyen a Karácsonya, nekik és családjuknak is kijusson a finom ételekből, italokból. Egyébként a Vigyázó Kéz Egyesülettel már korábban is együttműködtünk, például az OTP Fáy András Alapítvány Nyári Gazdasági Táborába is sok gyereket hoztak, illetve már az O.K. Központban is voltak tréningeken.

 

 

- És mi a helyzet most O.K. Kapitánnyal?

- O.K. Kapitány teljesen a helyén van, hiszen gyerekekkel foglalkozhatok, nap mint nap körbevesznek, folyamatosan szervezzük a jótékonysági akciókat, így egy régi küldetésemet tudom szervezett formában, O.K. Kapitányként koordinálni. Fiatalok kérdéseit hallgatom meg és írok nekik választ vagy megbeszélem a felmerülő problémát munkatársaimmal. Örülök, hogy észrevették a többiek, hogy ez fontos számomra, és a „jótékonysági” dolgokat rám bízták! Szóval most O.K. Kapitánnyal minden O.K.!

 

- Mit csinál O.K. Kapitány, amikor nem jótékonykodik?

- A hétköznapokat az O.K. Központban töltöm, a hozzánk érkező gyerekeket istápolom, tájékoztatom, elkísérem őket a ruhatárba, a trénereknek segítek berendezni az oktatási termeket, részt veszek a rendezvények lebonyolításában, illetve a gépjárműparkot is én tartom karban, az épület egyéb ügyes-bajos dolgait intézem, szóval mindig van tennivaló, nem szoktam unatkozni.

 

Jó munkát, O.K. Kapitány!